eco:N får en tillfällig lokalisering i Skåne

Om allt går enligt plan kommer eco:N vara uppmonterad till nyår och finnas i Skåne till maj 2021.

I somras presenterade EkoBalans nyheten om att först i världen ha lyckats med kommersiell återvinning av kväve ur våta flöden med vår eco:N-process. Anläggningen är en pilotanläggning och en del av ett EU projekt. Efter att vi säkerställt funktionalitet, skalbarhet m.m. hos IVL i Stockholm, var planen att anläggningen skulle flyttas till Murcia, Spanien för nästa steg i projektet.

På grund av Covid-19, är det inte lämpligt att starta upp i Spanien just nu. EkoBalans har därför fattat det svåra beslutet att ta anläggningen hem till Skåne fram till situationen i Spanien har förbättrats. Den ändrade planen har öppnat nya möjligheter för oss.

Vi är nu i dialog med en mycket spännande samarbetspartner med rötterna djupt i livsmedelsindustrin, där vi kan köra vår eco:N tills det är möjligt att bygga upp den i Spanien. Med anläggningen tillfälligt lokaliserad i vår närhet har vi helt andra möjligheter att testa, optimera och demonstrera anläggningen och dess kapacitet för intresserade kunder och samarbetspartners. Vi utnyttjar coronatiden till att öka våra kunskaper ännu mer och förbättra vår process.

“En tanke kan vara att låta potentiella kunder ta dit sitt eget vatten för att testköra processen”, säger Runar Åsly som ansvarar för projektet.

Dela inlägget